Friday, May 20, 2011

DiALaH sAnG jUaRa!

baru2 ni, telah diadakan Kemahiran Amal Islami peringkat daerah,
seorang pelajar sekolah KAFAi Tmn Sri Indah,
telah berjaya mendapat tempat pertama,
dalam kategori bercerita kisah dari al-quran,
yg bertajuk "wanita unggul bernama maryam",
sekaligus mewakili daerah sabak bernam ke peringkat negeri,
petah berkata-kata, berperwatakan menarik,
dia adalah Che Muhd Daniel Adry bin Che Ros
pelajar berumur 9tahun,
Tahniah! diucapkan..
teruskan kejayaan anda di masa hadapan...

 menyampaikan persembahan dengan sepenuh hati...
 majlis penyampaian hadiah..~
korang nampak tak alat bantu persembahan kat kanan n kiri budak ni,
hah..ak lah yg wat tu..
sambil dok umah, wat keje part time~
alhamdulillah, menang....cayalahhh!!
hehe~
hah! lagi satu cerita, pada hari yang sama daniel ni bertanding peringkat daerah,
[masa tu dia dpt undian yg pertama]
lepas je wat persembahan, mak dia terus bawa dia balik,
[hadiah dia yg bercerita amal islami tu pun guru pengiring nyer yg ambilkan]
rupa2 nyer, dia terlibat dgn pertandingan bercerita kat tonggak 10 pula,
dah, alhamdulillah daniel dapat tempat pertama juga,
tahniah! tahniah! tahniah!
dapat rm300 dan trofi, hebat!!

I jUsT wAnT tO WiSh GoOd LuCk~

right now, i'm feel very tired sleepy, but i just want to say,
"good luck"
to all my friends...

ak tau, korng ada yg nk daftar 23 mei ni, 1jun, 20jun,
bila2 pun, ak x kisah,
ak akan ingat kenangan sepanjang persahabatan kita,
aku doakan, kita semua sama2 berjaya di dunia dan di akhirat, 
dapat mencapai cita-cita, 
dan dapat menggembirakan kedua ibu bapa,

ak ada terbaca satu kata-kata tu yg berbunyi seperti,
"biarlah ibu bapa kita menangis kerana melihat kejayaan kita, jangan biarkan mereka menangis kerana sedih melihat tingkah laku kita"..
sekadar renungan untuk ak dan kawan2 semua....
selamat malam~

Wednesday, May 11, 2011

SuNgGuH mEnJiJiKkAn!!!

klik pada imej utk paparan yg lebih jelas

aku x nak komen banyak,tapi aku nak share dgn korng,
especially yg tak sempat tgk buletin utama td...

sila beri komen~

Monday, May 9, 2011

SoRrY yEa~

maaflah sangat2 coz dah lama x post cerita baru...
akhir2 ni, busy skit..
[ konon nyer lah ]

post ini aku tulis just nak ckp,
" I'm sorry.."
hehe..~

cerita baru, cerita sedih, cerita best tu sume ade...
cume nk curik skit time nak mengarang tu yg x sempat..
tp, ak akn cube utk luangkn lebih skit masa lg...
utk my frenz~ hehe...