Wednesday, January 20, 2016

Warnai Rohani Anda dengan Bacaan Ilmiah Terbaik

[Buku 25 Ayat Al-Quran Pilihan: Muhasabah Jiwa dan Minda]
RM 28 tidak termasuk pos
+ Pos RM 7 semenanjung Malaysia / RM 13 Sabah & Sarawak

Al-Quran diturunkan sebagai petunjuk kepada orang-orang yang bertaKwa. Dalam Al-Quran, terdapat banyak pesanan dan panduan, untuk bekalan seorang hamba menyempurnakan kembaranya di dunia dengan baik.

Buku 25 Ayat Al-Quran Pilihan: Muhasabah Jiwa dan Minda, sebagaimana tajuknya, mengambil 25 ayat Al-Quran untuk dijadikan refleksi dan titipan para pembaca, sebagai jentikan minda dan rohani, untuk masing-masing kembali menilik peribadi dan keadaan sekeliling. 

Apakah kita berada dalam batas panduan Al-Quran? Ataupun sebenarnya hidup kita sudah jauh tersasar? 

Masa untuk kembali bermuhasabah. 


-----------------------------------------------------------------------------------------
[Bahtera Penyelamat]
RM 23 tidak termasuk pos
+ Pos RM 7 semenanjung Malaysia / RM 13 Sabah & Sarawak

Buku ini mempersembahkan huraian sebuah kitab ringkas berkenaan dasar-dasar asas ilmu fiqh berdasarkan panduan Mazhab Syafi'i. Seiring dengan kesedaran agama sosial semasa, buku ini begitu solid (padat) dan mudah, serta secara langsung membincangkan kesimpulan hukum fiqh tanpa menyertakan dalil dan dasar penetapan hukum dengan begitu panjang lebar dan memberatkan. Disebabkan itu, ia begitu sesuai untuk rujukan pantas dan segera para pelajar dan orang-orang yang baru ingin mengenali Islam. Buku ringkas ini mencakupi panduan lengkap dan kukuh, dimulai dengan bab dasar-dasar akidah, taharah (bersuci), diikuti pula pelbagai penerangan berkaitan solat, pengurusan jenazah, dan zakat.


---------------------------------------------------------------------
Jom dapatkan dari ‪#‎SyaihanBookstore‬

Whatsapp 01140052265

No comments:

Post a Comment