Monday, August 25, 2014

Janji Allah Itu Pasti

Janji Allah itu pasti.
Dia akan berikan apa yang kita minta tepat pada masanya.

akhir-akhir ini banyak pula terima undangan kawan-kawan sekolah dan seuniversiti mendirikan rumahtangga,

tahniah buat semua.. ;-)


ini atikah azman (kawan satu kuliah) & suami


ini amiruddin ramdan (kawan sekolah rendah) & isteri


ini hashima husin (kawan tamhidi) & suami
serta 
nabihah roslan (kawan tamhidi) & suamihujung minggu ini ada lagi satu jemputan sahabat ke Majlis Kesyukuran Perkahwinan..
Insyaallah kalau tiada aral, akan sampai juga,
semoga semuanya berbahagia sehingga ke akhir hayat..
bahagia di dunia, bahagia di Syurga...
Insyaallah...

Rasulullah SAW bersabda,
“Inilah doa yang biasa dipanjatkan oleh Nabi Daud a.s.”

“ Ya Allah, kurniakanlah daku perasaan cinta kepada-Mu, dan cinta kepada orang yang mengasihi-Mu, Dan apa sahaja yang membawa daku menghampiri cinta-Mu. Jadikanlah cinta-Mu itu lebih aku hargai daripada air sejuk bagi orang yang kehausan, Ya Allah, sesungguhnya aku memohon cinta-Mu, Dan cinta orang yang mencintai-Mu serta cinta yang dapat mendekatkan aku kepada cintaMu,

Ya Allah, apa sahaja yang Engkau anugerahkan kepadaku daripada apa yang aku cintai, Maka jadikanlah ia kekuatan untukku mencintai apa yang Engkau cintai. Dan apa sahaja yang Engkau singkirkan daripada apa yang aku cintai, Maka jadikanlah ia keredaan untukku dalam mencintai apa yang Engkau cintai, Ya Allah, jadikanlah cinta-Mu sesuatu yang paling aku cintai daripada cintaku kepada keluargaku, hartaku dan air sejuk pada saat kehausan.

Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu, mencintai malaikat-Mu, Rasul-Mu dan hamba-Mu yang soleh, Ya Allah, hidupkanlah hatiku dengan cinta-Mu dan jadikanlah aku bagi-Mu seperti apa yang Engkau cintai, Ya Allah, jadikanlah aku mencintai-Mu dengan segenap cintaku dan seluruh usahaku demi keredhaan-Mu.”

(Hadis riwayat At-Tarmizi)

#iloveIslam#

Jom like Facebook,
#SyaihanBookstore#


No comments:

Post a Comment